Het verhaal van Kingfisher Sky

“Vrij van style of genre”. Zo is de muzikale samenwerking tussen zangeres Judith Rijnveld en Ivar de Graaf het beste te omschrijven. Beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, klassieke zangeressen zoals Cecilia Bartoli en traditionele folk, zijn zij in 2005 begonnen met het opnemen van nummers in hun thuisstudio en werd het gezelschap uitgebreid met de komst van bassist Eric Hoogendoorn (ex Orphanage).

 

Met 7 nummers in hun portfolio worden ze, in november 2006, getekend bij Suburban Records. Niet lang daarna worden de krachten gebundeld met gitaristen Edo van der Kolk en Daan Janzing, en toetsenist George van Olffen en mag Kingfisher Sky zich als compleet beschouwen.

 

In mei 2007 neemt Kingfisher Sky hun eerste album op getiteld “Hallway of Dreams” in samenwerking met producers Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser (Split Second Sound). Dit debuut-album werd uitgebracht in oktober 2007 onder de vlag van Suburban Records.

Hallway of Dreams werd met lovende woorden ontvangen: positieve recensies en een een head-line tour waren het gevolg. Een klein jaar later werd het album ook uitgebracht in de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door Italie, Groot Brittanie, Frankrijk, Japan en Duitsland.

 

De muzikale slagroom op het toetje werd voorzien door de toevoeging van celliste Maaike Peterse tijdens de liveshows. In de daaropvolgende maanden zijn er nog een aantal verschuivingen in de band geweest: David Gutiérrez Rojas en Chris Henny hebben de band verrijkt nadat Daan Janzing, George van Olffen en Kingfisher Sky hun muzikale wegen hebben gescheiden.

 

Op 18 september 2010, werd het tweede album van Kingfisher Sky: “Skin Of The Earth” een feit. Gelijk het eerste album werd Skin Of The Earth met open armen en lovende recensies ontvangen. Na een succesvolle crowdfunding campagne kwam in 2014 Arms Of Morpheus uit. Met een perfecte mix van al hun muzikale invloeden, neemt Kingfisher Sky u mee op een melodieuze reis met legio verrassingen onderweg!